Koken
Keukengerei
Organiseren & bewaren
Microgolf Cookware
- Aanstekers & branders
- Citruspersen
- Groentesnijders
- Garneer- & uitsteekvormen
- Ijsscheppen & -vormen
- Keukengerei overige
- Keukenthermometers
- Kloppers & gardes
- Knoflookpersen
- Maatbekers & -cups
- Mengkommen
- Notenkrakers
- Openers
- Pureestampers
- Raspen, schillen & snijden
- Spatelhouders
- Spatels, lepels, tangen & kwasten
- Timers
- Vergieten
- Weegschalen
- Zeven & trechters
- Pastamakers & -accessoires
Keukenapparatuur
Kruiden & specerijen
- Airfryers
- Blenders
- Broodroosters
- Espressomachines
- Foodprocessors
- Frisdrankmakers
- Fun cooking
- Multicookers
- Grills
- Keukenapparatuur overige
- Keukenrobots
- Koffiemolens
- Koffiezetapparaten
- Melkopschuimers
- Mixers
- Pastamakers
- Sapcentrifuges & citruspersen
- Snijmachines
- Theemakers
- Vacuummachines
- Waterkokers
- Wafelijzers
Tafelen
Interieur
Aangepaste openingsuren - in december zijn onze winkels ook open op zondag van 10u t.e.m. 18u.
Op 24 & 31 december zijn we open van 10u t.e.m. 17u.
chocolademousse met sinaasappel
Op zoek naar een lekker & eenvoudig dessertje? Deze chocolademousse met sinaasappel is, met gebruik van het juiste materiaal, eenvoudig om te maken.
Ingrediënten
- 200 gr pure chocolade
- 6 eieren
- 200 gr griessuiker (lukt ook met kristalsuiker)
- 350 ml slagroom
- 1 vanille stokje
- zeste van 1 bloedsinaas
- Voor het serveren: gekonfijte sinaasappels
Bereiding
- Smelt de chocolade au bain marie op laag vuur.
- Splits de eieren. Voeg de suiker toe aan de eidooiers en klop op hoge snelheid met de draadloze handmixer tot het mengsel luchtig is en in volume verdubbelt.
- Spatel de gesmolten chocolade onder het eidooiermengsel.
- Klop de eiwitten op tot zich stijve pieken vormen en vouw de eiwitten voorzichtig in de chocoladebodem.
- Schraap de zaadjes uit de vanilleboon en voeg ze toe aan de room. Klop de room op tot er zachte pieken ontstaan. (Houd wat slagroom apart voor de dressing).
- Spatel de slagroom en de sinaasappel zeste door de chocolademousse.
- Verdeel de chocolademousse over serveerglazen en zet minstens 4 uur in de koelkast.
- Serveer met een toefje slagroom en gekonfijte sinaasappels.
shop dit recept
Vegan chocolademousse
door Ellen Charlotte Marie
Ingrediënten
- Vocht van 2 blikken kikkererwten
- 200gr donkere chocolade
Bereiding
- Klop het vocht van de kikkererwten op tot je een luchtig mengsel verkrijgt.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Meng het opgeklopte kikkererwtenvocht voorzichtig met de afgekoelde gesmolten donkere chocolade.
- Verdeel de bereiding over serveerglazen en plaats het voor 1 uur in de frigo.