Ossobucco van Jeroen Meus

De klassieker der Italiaanse stoofschotels is ongetwijfeld ossobuco, een heerlijk vleesgerecht op basis van zacht gegaarde kalfsschenkels. Neem vooral je tijd voor deze bereiding zodat het vlees zoveel mogelijk smaak kan opnemen.

Ingrediënten
4 personen


olijfolie
kalfsschenkel 1.2 kg
peper
zout
gerookt spek 200 g
ajuinen 2
look 2 tenen
groene selder 4 stengels
wortelen 2
rode puntpaprika 1
groene paprika 1
Provençaalse kruiden een snuif
Oregano een snuif
Tomatenpuree 40 g
witte wijn 2 deciliters
tomatenblokjes 2 blikken
laurier enkele blaadjes
tijm enkele takjes
rozemarijn enkele takjes
peterselie ½ bussel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C.
Verhit een scheut olijfolie in een grote stoofpot.
Snijd de kalfsschenkel in stukken. Kruid de stukken vlees met peper en zout en haal ze daarna door de bloem. Bak de kalfsschenkel en de stukken been in de olie.
Snijd het gerookte spek in blokjes.
Versnipper de ui en plet de look fijn.
Schep de gebakken stukken kalfsschenkel uit de pot en hou ze even apart. Stoof de ui en de look aan in dezelfde pot. Voeg ook de spekblokjes toe.
Spoel de selder schoon en snijd de stengels in stukjes. Stoof mee aan.
Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. Stoof mee aan.
Halveer de rode puntpaprika, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
Schil de groene paprika, snijd in kwarten, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
Kruid de gestoofde groenten met oregano en Provençaalse kruiden.
Doe de gebakken kalfsschenkel terug in de pot.
Schep de tomatenpuree bij de groenten en laat mee bakken.

Shop de look

Winkelmandje
Winkels & Openingstijden
12.png

Dhondt Brugge

Torhoutsesteenweg 100
8200 Brugge

ma - za : 10:00 - 18:00
zo : Gesloten
+32 50 40 00 10
Meer Informatie

11.png

Dhondt Sint-Martens-Latem

Kortrijksesteenweg 115
9830 Sint-Martens-Latem

ma - za : 10:00 - 18:00
zo : Gesloten
+32 92 80 01 91
Meer Informatie

10.png

Dhondt Roeselare

De Munt 44
8800 Roeselare

ma - za : 10:00 - 18:00
zo : Gesloten
+32 51 22 76 92
Meer Informatie

Favoriet
Mijn account
*
*
OF