Koken
Keukengerei
Organiseren & bewaren
Microgolf Cookware
- Aanstekers & branders
- Citruspersen
- Groentesnijders
- Garneer- & uitsteekvormen
- Ijsscheppen & -vormen
- Keukengerei overige
- Keukenthermometers
- Kloppers & gardes
- Knoflookpersen
- Maatbekers & -cups
- Mengkommen
- Notenkrakers
- Openers
- Pureestampers
- Raspen, schillen & snijden
- Spatelhouders
- Spatels, lepels, tangen & kwasten
- Timers
- Vergieten
- Weegschalen
- Zeven & trechters
- Pastamakers & -accessoires
Keukenapparatuur
Kruiden & specerijen
- Airfryers
- Blenders
- Broodroosters
- Espressomachines
- Foodprocessors
- Frisdrankmakers
- Fun cooking
- Multicookers
- Grills
- Keukenapparatuur overige
- Keukenrobots
- Koffiemolens
- Koffiezetapparaten
- Melkopschuimers
- Mixers
- Pastamakers
- Sapcentrifuges & citruspersen
- Snijmachines
- Theemakers
- Vacuummachines
- Waterkokers
- Wafelijzers
Tafelen
Interieur
Aangepaste openingsuren - in december zijn onze winkels ook open op zondag van 10u t.e.m. 18u.
Op 24 & 31 december zijn we open van 10u t.e.m. 17u.
Ossobucco van Jeroen Meus
De klassieker der Italiaanse stoofschotels is ongetwijfeld ossobuco, een heerlijk vleesgerecht op basis van zacht gegaarde kalfsschenkels. Neem vooral je tijd voor deze bereiding zodat het vlees zoveel mogelijk smaak kan opnemen.
Ingrediënten4 personen
olijfolie
kalfsschenkel 1.2 kg
peper
zout
gerookt spek 200 g
ajuinen 2
look 2 tenen
groene selder 4 stengels
wortelen 2
rode puntpaprika 1
groene paprika 1
Provençaalse kruiden een snuif
Oregano een snuif
Tomatenpuree 40 g
witte wijn 2 deciliters
tomatenblokjes 2 blikken
laurier enkele blaadjes
tijm enkele takjes
rozemarijn enkele takjes
peterselie ½ bussel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150°C.
Verhit een scheut olijfolie in een grote stoofpot.
Snijd de kalfsschenkel in stukken. Kruid de stukken vlees met peper en zout en haal ze daarna door de bloem. Bak de kalfsschenkel en de stukken been in de olie.
Snijd het gerookte spek in blokjes.
Versnipper de ui en plet de look fijn.
Schep de gebakken stukken kalfsschenkel uit de pot en hou ze even apart. Stoof de ui en de look aan in dezelfde pot. Voeg ook de spekblokjes toe.
Spoel de selder schoon en snijd de stengels in stukjes. Stoof mee aan.
Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes. Stoof mee aan.
Halveer de rode puntpaprika, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
Schil de groene paprika, snijd in kwarten, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Stoof mee aan.
Kruid de gestoofde groenten met oregano en Provençaalse kruiden.
Doe de gebakken kalfsschenkel terug in de pot.
Schep de tomatenpuree bij de groenten en laat mee bakken.